Xander Achtergael

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Xander Achtergael

Huidige club: Koninklijk groenenhoek sport
Vorige Club: K. Ternesse vv 
Geboortedatum: 12 oktober 2000

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keeper?

Het verhaal van Xander Achtergael begon niet zoals de meesten van ons. In het begin van zijn “voetbalcarrière” was hij te vinden in de verdediging en moest hij ervoor zorgen dat de keeper zo min mogelijk werk kreeg :-).  Na 3 jaar stopte de toenmalige keeper en ging het team op zoek naar een nieuwe keeper. Ze zochten speciaal achter een “gek” die dat wilde zijn. Xander was meteen gewonnen voor dit idee en belandde vanaf zijn 8e jaar in de keeperswereld van de “zotten”.

Nu worden dwazen wel eens in de volksmond gezegd, maar laten we het houden op de slimsten van het veld. Een keeper moet niet alleen goed zijn met zijn handen, hij moet ook inzicht, coaching en goede voeten hebben om te kunnen voetballen. Zeker zijn korte periode als verdediger zal hem helpen te denken als een verdediger, waardoor hij sneller kan inspelen op zijn teamgenoten.

Welke keepers bewondert u?

Neuer een naam die we hier nog vaak zullen zien, vermoeden we. Het is een van de beste keepers ter wereld die we bewonderen door de prachtige reddingen die we elke week van hem kunnen bewonderen. Toch zie je Neuer vaak hoog voetballen. Soms met (te veel) risico, maar wie klaagt als je zijn lef en moed op de voetbalvelden kunt bewonderen? Er zullen er inderdaad maar weinig zijn en terecht. Veel keepers zouden dit moeten kunnen proberen.

Hoe zou je jezelf omschrijven als keeper?

Xander Achtergael zou zichzelf omschrijven als een beetje een mafkees, nu zien we dat meer als iemand met net iets meer lef dan de gemiddelde mens onder ons.  Persoonlijk maakt dit het makkelijker in een 1 tegen 1 situatie. Vaak zie je in deze situatie een keeper achterover vallen. Dit komt vaak voort uit angst, maar Xander heeft hier geen moeite mee. De aanvallers waren hiervoor gewaarschuwd.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?

Zoals al gezegd is de positie van een keeper een van de meest veeleisende posities op het veld. Een keeper moet niet alleen die ene knappe redding maken, maar moet 90 minuten lang heel geconcentreerd kunnen zijn. Daarnaast moet je als keeper ook een veldspeler kunnen zijn. Een veldspeler die het spel goed kan lezen en waar nodig kan bijsturen.

Had je verwacht dat je carrière als keeper zou zijn zoals die nu is?

Op deze vraag krijgen we een weloverwogen JA antwoord. Xander heeft altijd hard getraind om zich op deze jonge leeftijd al op te werken naar het eerste elftal van Groenenhoek Sport en is ook van plan om nog lang hard te werken om dit vast te houden en zelfs nog een paar stapjes hogerop te maken.

Hoe bereid je jezelf en je handschoenen voor op een wedstrijd?

Op tijd gaan slapen is voor een sporter een noodzaak. Een goede nachtrust zorgt er immers voor dat je de volgende dag fris aan de wedstrijd kunt beginnen. Bovendien kan je tijdens de wedstrijd veel geconcentreerder blijven, wat het makkelijker maakt om mijn team bij te staan als dat nodig is. De handschoenen zijn altijd nat voor en tijdens de wedstrijd, zodat ze een beetje vochtig blijven en de grip optimaal blijft gedurende de hele wedstrijd.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?

2 tot 3 paar per jaar.

Met welke merken heb je gespeeld voordat je Prostar ontdekte?

Met zijn 20 jaar is Xander Achtergael al vele jaren keeper en heeft hij al heel wat merken in zijn sporttas gevonden. In het verleden heeft hij gespeeld met Nike, stanno, real, uhlsport, goalkeeper action (dit is van een nederlandse keepersschool), jako, adidas en adidas. Als er iemand is die ons de verschillen kan vertellen dan zijn wij er zeker van dat het Xander is!

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je nog steeds met ProStar en ben je niet teruggegaan naar een bekend merk?

Prostar kwam wel regelmatig voorbij op het instagram account van Xander Achtergael en werd al gesteund door een aantal van zijn volgers.  Daarom begon hij de eigenschappen van de Prostar handschoenen te vergelijken met die van de andere merken die hij had gedragen. En weet je nog dat dat er heel wat zijn? Aangezien de kenmerken vergelijkbaar zijn met die van de topmodellen van bekende merken als Uhlsport, Elite, Reusch, maar voor een veel betere prijs te krijgen zijn, besloot Xander een paar te bestellen om het eens te proberen.

“Vanaf het eerste moment voelden deze handschoenen perfect aan voor mij, dus ik zal niet snel meer naar een ander merk gaan”.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?

Elke keeper heeft zijn goede en minder goede punten. Als keeper moet je hard blijven trainen zoals ik altijd heb gedaan en nog vele jaren zal doen om van die minder goede punten betere punten te maken. Op die manier kun je als keeper steeds vooruitgang blijven boeken en steeds beter worden.  Een minder goede eigenschap van Xander Achtergael is het onderhoud van zijn handschoenen. Daar zou hij zeker wat meer aandacht aan moeten besteden. En let op als je je handschoenen goed onderhoudt, dan is niet alleen de grip beter, maar heb je er ook veel langer plezier van.

Lees hier onze tips

Wist je dit?

Als je handschoenen gebruikt, worden ze voortdurend vuil. Soms merk je dat, maar soms ook niet. Denk maar aan kunstgrasvelden. Soms merk je nauwelijks dat je handschoenen gebruikt zijn. Toch zit er veel vuil, zoals zand, op de latex van uw handschoenen. Als u uw handschoenen niet goed onderhoudt, zal dit zand een zeer belangrijke rol spelen in de levensduur en grip van uw handschoenen. Het is namelijk zo dat dit zand een schuurpapier effect zal creëren wanneer u uw handschoenen over het gras laat glijden. Daardoor zullen ze veel sneller verslijten en zal uw grip minder goed zijn. Lees onze aanbevelingen en probeer de handschoenen minstens één keer per week schoon te maken.

Lees hier onze tips

Tot slot, welk advies zou je een jonge keeper geven?

Blijf vooral hard trainen en hard werken om je droom te bereiken. Kijk veel naar professionele keepers wat ze doen en hoe ze trainen!

Welke modellen kiest Xander?

Xander aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit die er op de markt is. Geen compromis op kwaliteit of prijs. Hij koos onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen werken?

About the author : Asmets

Leave A Comment