Liam Wauters Anderlecht

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Liam Wauters

Huidige club RSC Anderlecht
Vorige club: Standaard Wetteren / KAA Gent
Geboortedatum:  15/02/2008

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keeper?

Vanaf het moment dat Liam Wauters zijn eerste stapjes kon zetten, was de bal al onmisbaar. Toch loopt het verhaal van Liam niet zoals bij zoveel keepers. Hij begon te voetballen op 4,5-jarige leeftijd, maar als vaste veldspeler bij de plaatselijke voetbalclub Standaard Wetteren. Dat veranderde al snel en KAA Gent zag wel iets in deze jonge talentvolle speler. Bij de U7 van Gent is het echter zo dat elke speler om beurten in doel staat en ze dus niet over een vaste doelman beschikken.

Iets wat je tegenwoordig meer ziet omdat de clubs willen dat elke jonge speler van alle facetten van het voetbal kan genieten. Ondanks het feit dat zijn trainer bij de u8 Wesley Smets wel een toekomst voor Liam als keeper zag, duurde het tot de u10 voordat hij de stap zette om “fulltime” keeper te worden. Dat Wesley gelijk zou krijgen werd een jaar later duidelijk toen het grote Anderlecht voor de deur stond en een overstap mogelijk maakte voor Liam Wauters.

Welke keepers bewondert u?

Ederson, een doelman die niet elke bal in paniek naar voren schiet, maar constant op zoek is naar oplossingen. Elke voetbalclub droomt van zo’n keeper. “Ik heb misschien fouten gemaakt door mijn manier van spelen, maar fouten horen ook bij voetbal”, zei hij ooit. “Ik zal mijn spel daar nooit door laten beïnvloeden.” Zeker wijze woorden die jonge keepers mee zouden moeten nemen. Zonder fouten te maken kun je er niet van leren. Durf dus fouten te maken, alleen zo vind je de volgende keer de juiste oplossing.

Hoe zou jij jezelf omschrijven als een keeper?

Aangezien Liam Wauters vele jaren als veldspeler heeft doorgebracht, is dat zeker geen nadeel in het moderne voetbal. Als keeper moet je tegenwoordig niet alleen ballen kunnen pakken, er wordt veel meer van je verwacht.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?

Als je het ons vraagt, kun je een heleboel keepers een plaats op het veld geven en we zijn ervan overtuigd dat velen van ons daar ook hun werk zullen doen. Elke speler in het doel zetten zou een minder goed resultaat zijn vrezen wij :-). Als er keeperstraining is zie je soms teamgenoten met ons lachen of ze zeggen dat zij fysieke training hebben en wij keepers alleen maar ballen hoeven te pakken. We kunnen ze alleen maar aanraden om dit te doen, zodat iedereen de intensiteit van het keeper zijn kan evenaren.

Had je verwacht dat je carrière als keeper zou zijn zoals het nu is?

Liam Wauters begon bij de plaatselijke voetbalclub toen hij 4,5 jaar oud was. Op dat moment denk je natuurlijk niet na over wat er kan komen of kan komen. Het is een rage dat je steeds meer jeugdspelers hun idolen ziet imiteren. Dezelfde manier van kleding, kapsel, maar ook manieren van lopen. Maar je bent wie je bent. Ronaldo is Ronaldo, Messi is Messi en Liam is Liam. Met beide benen op de grond blijven, hard werken is de boodschap. Dat is de enige manier waarop je van het spel kunt blijven genieten. Neem de momenten zoals ze komen en vele mooie momenten zullen volgen.

Hoe bereid je jezelf en je handschoenen voor op een wedstrijd?

De dag voor de wedstrijd geen goed pak friet met mayonaise, ketchup of een berenpoot op het menu bij het huis van Wauters. Het vergt niet alleen veel opoffering op oudere leeftijd, maar ook nu moet je die offers durven brengen om op je voeding te letten. Natuurlijk moet je ook gesteund worden door je ouders, want uiteindelijk moeten zij ook offers brengen voor ons.

Voor de wedstrijden gebruikt Liam een apart paar keepershandschoenen zodat hij altijd de beste grip heeft. Hiervoor maakt hij zijn keepershandschoenen vochtig voor de wedstrijd. Hoe vochtig hangt af van hoe nat het veld is. Als het al nat is, zullen de handschoenen snel nat genoeg zijn voor een optimale grip.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?

Vroeger was dat 6 paar per jaar, maar omdat de Prostar handschoenen minder snel slijten dan de vorige merken die Liam Wauters droeg, zijn nu 4 paar genoeg om het seizoen door te komen.

Met welke merken speelde je voordat je Prostar ontdekte?

Elite en adidas waren de handschoenen die Liam vond. Niet zo verwonderlijk. Elite een Israëlisch merk dat snel zijn weg vond naar de Europese markt en heel wat keepers wist te bekoren met hun kwaliteit. Adidas daar en tegen was Jaar in Jaar uit het huismerk van zijn club Anderlecht. Elke speler die in Anderlecht speelde en geen sponsorcontract had bij een ander merk ging aan de slag bij Adidas. Vanaf dit jaar besloot de club de overstap te maken naar een nieuw merk. En gelukkig maar, want zo ontdekte Liam Wauters ProStar.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je nog steeds met ProStar en ben je niet teruggegaan naar een bekend merk?

ProStar heeft een speciale aanbieding voor Elite keepers dus het was zeer interessant om het uit te testen. Aangezien de slijtage minder snel gaat dan met de vorige handschoenen en ze zeer comfortabel zijn, is er geen reden om op een ander merk over te stappen. Als je je als keeper ergens goed bij voelt, dan wil je daar ook aan vasthouden. Een keeper die zich goed voelt straalt des te meer zelfvertrouwen uit naar de tegenstander.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?

Het begint misschien een beetje eentonig te worden, maar het is iets wat je je hele leven als keeper zult horen en zelf ook veel zult moeten vertellen, maar een keeper wordt gestraft voor de fouten die hij of zij maakt Als keeper moet je proberen jezelf daarboven te plaatsen, net als een mens Iedereen maakt fouten, ook de keeper, en mag daarom niet in je hoofd blijven spelen Sta op en laat de anderen zien waartoe je echt in staat bent!

Tot slot, welk advies zou je een jonge keeper geven?

Ik ben zelf nog erg jong dus ik heb nog veel te leren, maar je moet zeker hard blijven werken en plezier hebben in je doel en op het veld.

Liam koos voor de volgende modellen

Liam aarzelt niet en kiest de beste betaalbare kwaliteit die er op de markt is. Geen compromis op kwaliteit of prijs. Hij koos onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen werken?

About the author : Asmets

Leave A Comment