Benoit Degruyter

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Benoit Degruyter

Huidig Team: K.S.C.T. Menen
Vorig Team: OMS Ingelmunster
Geboortedatum: 12-06-1997

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keeper?

Van jongs af aan moest ik thuis voetballen, anders had ik geen leuke dag gehad. Toen ik in de kleuterklas zat wilde ik met mijn maatjes gaan voetballen bij het toenmalige SV Izegem (nu VV Emelgem-Kachtem). Eigenlijk ben ik gebleven tot mijn 14 jaar als polyvalent voetballer/keeper. Maar ik moest een keuze maken. Keepen was voor mij veel spannender dan voetballen, je hebt meer verantwoordelijkheid dan een veldspeler. Sinds mijn overstap naar Ingelmunster ben ik fulltime keeper geworden.

Welke keepers bewonder je?

Het grote voorbeeld voor velen en ook voor mij is Iker Casillas. De Spanjaard was de beste keeper van de wereld! Ook Manuel Neuer die eigenlijk een beetje het prototype is van een moderne keeper. Hij combineert zeer hoge voetballen met zeer goede reflexen. David De Gea is ook een van de keepers waar ik tegenop kijk vanwege zijn reflexen.

Hoe zou je jezelf omschrijven als een keeper?

Ik zou mezelf omschrijven als een doelgerichte leider. Ik ben iemand die veel coacht en de verdediging helpt beter te spelen. Ik speel goed voetbal en doe er alles aan om elke week de 0 te houden.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?

Als keeper vind ik het heel belangrijk dat je meedenkt tijdens de wedstrijd. Op die manier help je niet alleen jezelf maar ook je verdediging tijdens de wedstrijd. Een keeper moet ook goed kunnen voetballen.

Had je verwacht dat je carrière als keeper zou zijn zoals hij nu is?

Ik had dit helemaal niet verwacht. Vooral omdat ik nooit bij een elite, of inter-provinciale club heb gespeeld. Ik heb pas voor het eerst provinciaal gespeeld toen ik 16 jaar oud was. Bij mijn huidige club kreeg ik de kans om me verder te ontwikkelen en te groeien. Dankzij hun vertrouwen kreeg ik in 2017 op 19-jarige leeftijd de kans om in de A-kern in de 2e amateurcompetitie in doel te staan. Maar ongeveer 8 wedstrijden later werd ik na een wilde tackle met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. Na deze tegenslag ben ik blijven vechten om terug te keren op het niveau waar ik mee bezig was. Dit seizoen ben ik daarin geslaagd en ik blijf werken om mezelf te blijven verbeteren.

Hoe bereid je jezelf en je handschoenen voor op een wedstrijd?

Persoonlijk bereid ik me het beste voor door op weg naar de wedstrijd in de auto naar mijn favoriete muziek te luisteren. Na elke wedstrijd was ik mijn handschoenen met de hand onder lauw water.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?

Meestal draag ik zo’n 10 paar per seizoen.

Met welke merken speelde je voordat je Prostar ontdekte?

Voordat ik met Prostar begon te keepen, speelde ik het liefst met Adidas. Je kon Real ook regelmatig in mijn kast vinden.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je nog steeds met ProStar en ben je niet teruggegaan naar een bekend merk?

Ik denk dat het belangrijkste van handschoenen is dat ze goed aanvoelen. Je moet je goed kunnen bewegen als je de handschoenen aan hebt. Toen ik Prostar voor de eerste keer aantrok, voelde het meteen goed. Ook de grip is een zeer positief verhaal bij deze handschoen. Ik ben volledig overtuigd van de kwaliteit van Prostar, daarom ga ik niet meer terug naar een bekend merk.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?

Ik denk dat het moeilijkste van een keeper zijn is dat je vaak de schuld krijgt. Je kunt 20 ballen in een wedstrijd krijgen, en goed met goede reddingen. Maar als je één fout maakt en je verliest die wedstrijd met 2-1, is het steevast de schuld van de keeper. Mensen herinneren zich niet de goede reddingen die je eerder maakte, alleen de fout herinneren ze zich. En geef toe dat iedereen wel eens een fout maakt, anders ben je niet menselijk.

Tot slot, welk advies zou je een jonge keeper geven?

Het advies dat ik aan een jonge keeper zou willen geven is om nooit op te geven, nooit te stoppen met luisteren naar tips. Je kunt nooit genoeg leren. Als keeper moet je veel geduld hebben, want er is er maar één op het veld en die wordt niet na 80 minuten vervangen. Als keeper moet je blijven werken om een plek te krijgen die je zo graag wilt Je moet altijd in jezelf blijven geloven Dat heb ik zelf ook gedaan. Zet je voeten op de grond en train! (Soms mag je even zweven om de bal te pakken, maar dan weer met beide voeten op de grond ?).

Benoit koos voor de volgende modellen

Benoit aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit die op de markt beschikbaar is. Geen compromis op kwaliteit of prijs. Hij koos onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen werken?

About the author : Asmets

Leave A Comment