Arnaud Olivier

Ambassadeur worden

Waarom?

  • Your Content Goes Here
  • Je zal de eerste zijn om met onze producten te spelen.|
  • Je ontvangt een exclusieve korting|
  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.|
  • Jij staat bij ons in de spotlights.

Dit is wat we van jou verwachten:

  • Jij actief, wij actief! U deelt uw ervaringen met onze producten op sociale media, zodat wij ze kunnen delen.|
  • Je promoot ons merk actief in uw voetbalclub en daarbuiten.

Arnaud Olivier

Huidige club: RFC Seraing
Vorige Club: FC Horion
Geboortedatum: 28 juli 2003

Waarom ben je keeper geworden? 

Arnaud Olivier is ondertussen al een zestal jaar actief bij RFC Seraing en mag dus bijna een jeugdproduct genoemd worden. Toch begon zijn carrière niet bij Seraing en ook al niet als doelman. De eerste stappen van Arnaud op het voetbalveld waren als centrale verdediger. Toen de doelman niet meer in de goal wou gaan staan en de papa toch wel doorhad dat het wat voor hem zou zijn was de beslissing snel genomen. Een waaghals die voor niets schrik heeft, ja ook dat is doelman zijn, maar wanneer dit je “roeping” is dan zal je er nooit meer uitgaan.

Met welke bekende keeper zou je vergelijken en waarom? 

Voor veel jongere, maar ook oudere doelmannen is Marc-André Ter Stegen een mooi voorbeeld van wat een moderne doelman inhoud. Het is zeker een speelstijl waar elke doelman zich aan wilt spiegelen en proberen te evenaren. Niet altijd makkelijk want we hebben niet allemaal hetzelfde talent als hem. Ook wanneer je graag zo zou kunnen spelen heeft iedere keeper zijn goede en minder goede kwaliteiten. Dit misschien niet altijd in lijn liggen met deze speelstijl. Daarom is het belangrijk om zeker de speelstijl proberen te hanteren, maar dan aangepast met je eigen kwaliteiten. Op deze manier kan je ook voor anderen een voorbeeld zijn.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken die je zoekt in een keepershandschoen? 

Iedere doelman stelt andere prioriteiten bij de keuze van zijn of haar keepershandschoenen. De keuze bij Jonge doelmannen en ouders die zelf geen doelman geweest zijn gaan vaak naar wat ze het mooiste vinden. Eens je wat ouder wordt en meer ervaring opdoet als doelman zal je steeds meer en meer keepershandschoenen geprobeerd hebben en kan je dus snel een onderscheid gaan maken in wat je niet alleen mooi vindt, maar ook wat je goed en minder goede eigenschappen vindt. De belangrijkste factor aan keepershandschoenen moet voor iedere doelman hetzelfde zijn, namelijk GRIP. Zonder grip ben je als doelman weinig, want wat ben je met een mooie redding, maar je kan de bal niet vasthouden en vervolgens wordt deze toch gescoord? Inderdaad niets want als je die bal kon vasthouden en hiermee de overwinning aan je ploeg schenken dan ben jij de held van de wedstrijd. Verder heeft Arnaud een voorkeur voor de dubbele elastische pols sluiting. Veel merken brengen modellen uit zonder sluiting, maar bieden voldoende bescherming, daarom is de dubbele elastische sluiting geweldig. Het geeft een goede steun aan de polsen waardoor blessures voorkomen kunnen worden. 

Hoe probeer jij je keepershandschoenen optimaal te houden? 

Handschoenen vochtig maken is het belangrijkste deel van de keepershandschoenen tijdens de training of wedstrijden. Niet alleen voor de grip, maar ook voor de duurzaamheid. Wanneer handschoenen te droog zijn zeker op kunstgrasvelden dan zal de latex snel slijten wanneer deze in contact komt met het synthetische gras. Wanneer deze vochtig zal deze beter over het synthetische gras glijden waardoor er minder schade aan de latex zal optreden.  

Naast het voetbal zijn studies enorm belangrijk, hoe zie jij de toekomst? 

Arnaud Olivier zit in in het collège Saint Véronique in Luik waar hij het laatste jaar gaat volmaken. Toekomstplannen heeft hij zeker nog niet gemaakt wat in deze vreemde tijden ook niet zo evident is. Daarom laat hij het graag nog even op zich afkomen en kijkt hij dag per dag wat de toekomst zal brengen. Hij zal alvast hard blijven werken om de droom om verder te gaan in het voetbal waar kunnen te maken. 

Welk advies zou je geven aan jonge doelmannen die proberen door te breken? 

Arnaud Olivier laat even zijn jonge ervaring spreken en weet natuurlijk al goed wat hij in deze jonge carrière heeft ondervonden. Hoeveel talent je ook hebt, hoeveel beter de andere doelmannen ook zijn, je moet steeds hard blijven werken om een betere doelman te worden. Het leven zit vol verrassingen en je moet klaar zijn om dat ene moment te nemen wanneer het zich voordoet. Voetballen op Elite niveau is zwaar als jongere, want je hoort heeft leuke verhalen op school van wat ze in het weekend gedaan hebben, hoe lang ze zijn mogen opblijven. Jij daarentegen moet steeds weer opofferingen brengen om optimaal aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Laat je hier zeker niet door afschrikken de prijzen worden pas uitgedeeld aan het de eindstreep! Als ik nog een laatste zin zou zeggen, zou het deze zijn : Werk in stilte en laat succes voor je spreken (mijn favoriete zin maar ook de zin van Gotaga)

Arnaud Olivier koos voor de volgende keepershandschoenen uit onze collectie

Arnaud aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder meer de volgende modellen. Wil jij ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

About the author : Asmets

Leave A Comment